Javi López Fernández

Javi López Fernández

Javi López Fernández

  • Secretari Impuls Europeu Partit dels Socialistes de Catalunya Ampliar
  • Diputat Parlament Europeu
Ampliar

És llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra on va ser Col·laborador en docència d’Institucions del Dret Comunitari al 2009. Poseeix Màster en Lideratge per a la gestió política i social a la UAB i ha cursat un Programa executiu de Macroeconomia a la LSE - London School of Economics. És membre del Council de ECFR - European Council on Foreign Relations.

A les eleccions al Parlament Europeu de 2014 va ser triat diputat europeu; és el més jove dels diputats triats a Espanya en aquestes eleccions. Va ser el candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya després de vèncer en un procés de primàries organitzades pel seu partit.

És titular de la Comissió d'Ocupació i Assumptes Socials del Parlament Europeu on centra el seu treball en la lluita contra les desigualtats, la garantia de l'accés a l'habitatge i el combat contra la desocupació i la precarietat laboral. També és membre de la Comissió d'Afers exteriors i centra el seu treball a Amèrica Llatina, Orient Mitjà, el Nord d'Àfrica i Turquia. És ponent dels Informes del Parlament Europeu “Relacions polítiques UE - Llatinoamèrica” i “Combatre les desigualtats com a palanca per la creació de llocs de treball i el creixement”. A més participa en l'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana, la Comissió Parlamentària Mixta UE-Turquia i la Delegació per a les Relacions amb Mercosur.

Des de Novembre del 2016 és el responsable de l'àrea Impuls Europeu de la Comissió Executiva del PSC. Va ser Primer Secretari de la JSC - Joventut Socialista de Catalunya des del 2009 fins al 2015. Entre el 2011 i el 2014 va ser Conseller de Districte i Portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya a Les Corts, el barri barceloní on va créixer.

Camps obligatoris

Termes i condicions