En la lluita socialista per una societat millor, el combat de les idees sempre ha estat molt important: convèncer és tenir fet la meitat del camí de cada una de les transformacions socials. El socialisme català sempre ho ha tingut molt present i des del seu inici, amb aquest objectiu, ha prioritzat els espais de reflexió i debat necessaris per generar propostes i arguments i també els canals més útils per fer-ne la màxima difusió dins i fora de la nostra organització.

Seguint aquest esperit, el PSC publica, des de l’any 2020, el butlletí Pensament Socialista. Es tracta d’una publicació bimensual adreçada a tots els afiliats i afiliades del partit, i a tots els qui s’hi vulguin subscriure, en la que s’extracten i es ressenyen diferents materials seleccionats que recullen idees de pensadors i pensadores socialistes d’arreu o reflexions sobre el socialisme del passat i del present. Inclou referències de llibres publicats, d’articles escrits i de continguts audiovisuals periodístics o acadèmics, així com la semblança de personalitats històriques rellevants i les respostes de personalitats rellevants del nostre espai ideològic al Qüestionari de Pensament Socialista, per incorporar específicament el punt de vista teòric nascut de la pràctica política.

El recull d’aquest conjunt d’idees i reflexions és el que podeu trobar en aquest espai web Pensament Socialista. Esperem que serveixi per posar al vostre abast un argumentari sòlid, útil per al combat d’idees actual, i alhora per posar de manifest que el socialisme continua tenint plantejaments renovats i ambiciosos per guanyar aquest combat i també que les raons ideològiques són les que es troben darrere la nostra lluita política i la nostra actuació institucional.