Santiago Castellà Surribas

Contacta amb Santiago Castellà Surribas

Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Senador Senat d'Espanya

Primer Secretari PSC Tarragona

És Professor de l’Àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals del Departament de Dret Públic, i Director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de la Universitat Rovira i Virgili, Acadèmic de Número i membre de la Junta de Govern de la Reial Acadèmia Europea de Doctors-Barcelona 1914 (RAED) de la  que és Secretari General Adjunt i Secretari General de la Fundació Pro-RAED.

És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, ​​llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Nacional d’Educació a Distància i Màster en Seguretat, Pau i Defensa per l’Institut Universitari General Gutiérrez Mellado, Doctor en Dret Internacional Públic per la Universitat de Barcelona. Durant 25 anys ha estat professor del Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili, -a on ha impartit assignatures de Dret internacional, Dret de la Unió Europea, Drets Humans i Cooperació internacional-. Ha estat degà de la Facultat de Ciències Jurídiques, vicerector de Relacions Externes i Internacionals, President de la Comissió de Política Lingüística de la Xarxa Vives d’Universitats, Director de l’equip acadèmic del Primer Pla d’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, Director del Màster de Dret Ambiental, del Màster en Gestió Global de la Immigració, del Postgrau en Smart City, del Màster en Cooperació Internacional al Desenvolupament i actualment del Màster en Justícia Penal Internacional, i co-Director del Master internacional “Smart City Management”. Té més d’una trentena de publicacions sobre Drets Humans, protecció internacional de les minories, diferents aspectes de Dret Internacional Públic, i relacions de l’Estat amb les confessions religioses. És Director científic de l’Observatorio Desaparición Forzada de Menores (ODFM)

Es va iniciar en la vida política de la mà d’Adolfo Suárez com a Secretari General de les Joventuts del Centre Democràtic i Social (Joves Liberals i Progressistes), va ser Secretari General del Moviment de Crítica Radical (MCR), ha estat President del Moviment Laic i Progressista -que agrupa diverses entitats educatives basades en valors lliurepensadors-, des d’on impulsa la “Crida per la Catalunya Lliurepensadora”. És patró de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, de la Fundació Trencadís pel Modernisme a Tarragona i impulsor de la Fundació Carme Chacón. Actualment és Primer Secretari de l’Agrupació Local del Partit dels Socialistes de Catalunya a Tarragona.