Rubén Viñuales Elías

Contacta amb Rubén Viñuales Elías

Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Alcalde de Tarragona

Secretari nacional del PSC

Nascut a Tarragona (Tarragonès) el 1983. Viu a Tarragona.

Formació i activitat professional

Llicenciat en dret per la Universitat Rovira i Virgili (URV) (2006). Posteriorment va cursar estudis de dret a l’Escola de Pràctica Jurídica de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona (ICAT), a la URV i a l’ICAT.
Ha exercit d’advocat, professor i polític a Tarragona. Especialista en dret públic i dret penal, va ser l’advocat principal de l’Ajuntament de Salou i de Creu Roja per als temes d’afers exteriors, immigració, nacionalitat, drets civils i dret públic (2006-2011). Cofundador del despatx Vázquez & Viñuales Advocats, especialitzat en casos de dret penal, immigració, nacionalitat, estrangeria i dret de família. Ha estat professor durant sis anys de dret internacional privat i dret d’estrangeria del Departament de Dret Privat de la URV. Ha fet diverses conferències sobre temes d’estrangeria a l’ICAT.

Trajectòria política i institucional
Candidat del partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a l’alcaldia de Tarragona en les eleccions municipals del 2023, resultant ser elegit com a Alcalde i Vice President Primer de la Diputació de Tarragona.

Diputat provincial i Conseller de l’Ajuntament de Tarragona (2015- 2019 i fins al desembre del 2020).

Diputat Parlament de Catalunya 2021