Raúl Moreno Montaña

Contacta amb Raúl Moreno Montaña

Diputat al Parlament de Catalunya

Secretari Polítiques Socials del Partit dels Socialistes de Catalunya

Portaveu Adjunt del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar

Portaveu a la Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya

Nascut el 20 de desembre de 1978

Formació i activitat professional

Grau en Educació Social per la Universitat Oberta de Catalunya. Estudis de Geografia (UB) i Diploma d’Especialització Universitària en Coordinació i Gestió de Programes i Serveis per a la Joventut i també en Promoció de la Participació Ciutadana en les Administracions Públiques (Universitat de València).

Des de l’any 1995 va realitzar les tasques de dinamitzador sociocultural i d’educador social a diverses entitats del sector social i, posteriorment a l’empresa privada dins el mateix sector.

Va formar part del sindicat estudiantil AJEC, i va presidir dues associacions sense ànim de lucre, JoveColoma i SC media.

 

Trajectòria política i institucional

Militant de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) des del 1996, n’ha estat primer secretari (2006-2009). Va formar part de l’Executiva Nacional del PSC durant els mandats de Pasqual Maragall i José Montilla.

Militant del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) des del 1998 a l’agrupació de Santa Coloma de Gramenet. Viceprimer secretari de la federació del Barcelonès Nord (2008-2010). Forma part de l’executiva local del PSC a Santa Coloma. Va ser delegat de la sectorial de política social i coordinador de l’àrea institucional de la federació del PSC del Barcelonès nord. Des del 14è Congrés del PSC assumeix la Secretaria Nacional de Polítiques Socials fins a l’actualitat.

Trajectòria institucional:

Regidor de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, com a adjunt a la ponència de cultura, infància i joventut (2003-2007), tinent d’alcalde de via pública (2007-2009), tinent d’alcalde de via pública i urbanisme (2009-2011) i tinent d’alcalde ponent de benestar social i famílies (2011-2015).

Diputat al Parlament de Catalunya des de l’XI legislatura.

Va ser ponent de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania. Ha estat impulsor i ponent relator de la Llei de Prevenció de la Pèrdua i el Malbaratament Alimentari. Impulsor de la Llei de la gent gran. Ponent de la llei del Tercer Sector Social.

Actualment, és diputat en Parlament de Catalunya i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar. President de la Comissió d’Estudi sobre el Desenvolupament d’un Sistema Educatiu Inclusiu, secretari de la Mesa de la Comissió d’Igualtat i Feminismes, portaveu en la Comissió de Drets Socials i en la Comissió de Reglament.