Raquel Sánchez Jiménez

Contacta amb Raquel Sánchez Jiménez

Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana Gobierno de España

Primera Secretària Agrupació PSC Gavà

Diputada Congrés dels Diputats

Va néixer a Gavà (Barcelona) en 1975. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i màster en Dret del Treball i Seguretat Social per la Universitat Pompeu-Fabra.

Al 2021 va ser nomenada Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Gobierno de España.

A la la XV Legislatura és diputada per Barcelona al Congrés des Diputats.

Des de febrer de 2014 fins a juliol de 2021 ha estat alcaldessa a l’Ajuntament de Gavà.

Entre 2007 i 2011 va ser tinenta d’alcalde de l’àrea d’Economia i Hisenda, Recursos Humans i Serveis Generals i portaveu del Grup Municipal Socialista en aquest Consistori. Posteriorment, entre 2011 i 2015, va ser tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Urbanisme, Promoció Econòmica, Medi Ambient i Sostenibilitat i, alhora, portaveu del grup socialista.

En l’àmbit orgànic, des de 2012 és primera secretària del PSC de Gavà. Forma part de la Comissió Executiva del PSC del Baix Llobregat i és membre del Consell Nacional del PSC.

Raquel Sánchez forma part de l’Executiva del PSC des de 2016. Fins a desembre de 2019 com a secretària de Polítiques de les Dones i des de llavors com a secretària d’Estratègia i Clima.

En 2015 fins a 2019 va ser nomenada vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Baix Llobregat i també, vicepresidenta segona de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima fins a 2021.

Des de 2019 fins a 2021 ha estat vicepresidenta institucional de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i vicepresidenta del Comitè Executiu de Airport Regions Council.

Del 2020 al 2021 va ser triada representant de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en el Consell Nacional del Clima.