Núria Rovira Costas

Contacta amb Núria Rovira Costas

Senadora al Senat

Nascuda al Vendrell el 12 de febrer de 1975.

És ambientòloga i funcionària en tècnica de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona des de l’any 2003, i des de 2019 en excedència per ser regidora de l’Ajuntament del Vendrell.
Va col·laborar també amb la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya i abans també havia treballat com a tècnica de medi ambient a l’Ajuntament de Santa Oliva i a l’estudi d’arquitectura TDA Arquitectes, dels arquitectes Òscar Tusquets i Carles Díaz.

Compromís local i global: localment, és vocal de l’Embarcada i va ser sòcia activa del GEVEN entre els anys 1995 i 2007 aproximadament. També és vocal del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya. En l’àmbit global, col·labora habitualment amb la plataforma de crowdsourcing Betterific i forma part de la xarxa de detectors de candidats a emprenedors socials de l’ONG Ashoka – “Everyone a changemaker”.

Els seus àmbits d’interès són el medi ambient en general, la natura i el paisatge, el territori i l’urbanisme, l’espai públic, el coneixement i el talent, la innovació, l’educació, i la feina ben feta.

Actualment, és senadora per Tarragona de la XV legislatura.