Núria Marín Martínez

Contacta amb Núria Marín Martínez

Alcaldessa L'Hospitalet de Llobregat

Senadora al Senat

Vicepresidenta Partit dels Socialistes de Catalunya

Núria Marín i Martínez és alcaldessa de L’Hospitalet des de 2008, va néixer a L’Hospitalet l’any 1963 i és veïna del barri de Collblanc-la Torrassa. Està casada.

Amb estudis equivalents a la diplomatura en ciències empresarials, va entrar a treballar com a funcionària a l’Ajuntament de L’Hospitalet l’any 1985.

Des de l’any 1995 és regidora de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Del 1995 al 1999 es va fer càrrec de l’Àrea d’Hisenda i de la Regidoria de Collblanc-la Torrassa. L’any 1999 va ser nomenada primera tinenta d’alcalde i va assumir la responsabilitat de l’Àrea d’Economia i Hisenda. A partir de l’any 2007 és la primera tinenta d’alcalde i responsable de l’Àrea de Planificació, Coordinació i Economia.

El 19 d’abril de 2008 és nomenada alcaldessa de la ciutat i és reelegida per al càrrec en les eleccions municipals de 2011, 2015 i 2023.

Ha estat Presidenta de la Diputació de Barcelona i vicepresidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Membre de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i de la comissió gestora de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Presideix el Fòrum Espanyol per a la Prevenció i la Seguretat i la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI). També és membre titular del Comitè de les Regions, de la Unió Europea.

Núria Marín és la vicepresidenta del PSC, en el qual milita des de 1981. Anteriorment, havia militat en les Joventuts Socialistes de Catalunya.

Actualment, és senadora al Senat.