Manuel García Salgado

Contacta amb Manuel García Salgado

Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Secretari Federal de Memòria Democràtica i Laïcitat del PSOE

Afiliat al PSC des de 1985.
Treballador de SEAT.

En 1988 va iniciar la seva activitat com a representant dels treballadors a la Zona Franca de Barcelona fins al seu trasllat a Martorell en 1993
En 1.999 és triat Sec. Gral. de la Secció Sindical d’UGT i President del Comitè d’Empresa.
Afiliat al sindicat alemany IG Metall pels acords de cooperació entre UGT Metall de Catalunya i IGM Nordrhrein-*Westfalen, en 2001, entra a formar part de la Presidència del Comitè Europeu del Grup Volkswagen i és membre fundador del Comitè Mundial d’aquest.
Trajectòria molt vinculada a la UGT de Catalunya on va participar en la constitució del Departament de la Joventut i a la Federació del Metall estatal.

En 2003 participa en la campanya electoral del PSC que culmina amb l’elecció del primer President socialista de la Generalitat de Catalunya. I és triat membre del Consell Nacional.

En 2008 entra a formar part de l’Executiva Federal del Metall d’UGT, amb diverses responsabilitats, sent elegit el maig de 2016 secretari d’Organització Federal de la nova Federació estatal FICA.

Des de 2018 és membre del Consell Econòmic i Social Europeu (CESE) òrgan consultiu de la Comissió Europea, format per representants dels treballadors i dels ocupadors, per a qui emet els seus informes i dictàmens.

En el 40è Congrés Federal, és triat membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE