Eva Granados Galiano

Contacta amb Eva Granados Galiano

Senadora al Senat

Secretaria de Estado de Cooperación Internacional

Barcelona, 6 de gener de 1975

Formació i activitat professional

Llicenciada en ciències polítiques i de l’Administració per la Universitat de Barcelona. Màster en direcció pública a ESADE. Experta en mercat de treball i diàleg social per la Universitat Complutense de Madrid en col·laboració amb l’Escola Julián Besteiro de la UGT. També ha cursat el Programa Jaume Vicens Vives d’ESADE. Està en excedència per càrrec electe de l’empresa Alstom. Va dirigir l’Observatori dels Drets Humans de la Universitat de Barcelona i va ser responsable de diferents àmbits socioeconòmics a l’equip tècnic de la UGT de Catalunya. També ha treballat al sector del lleure educatiu i la investigació de mercats.

Trajectòria política i institucional

Afiliada al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) des del 1999, a l’Agrupació de Pallejà de la federació del Baix Llobregat. Ha estat membre de l’executiva del PSC des del 2012 i responsable de les àrees de política social i treball, de la secretària de l’àrea de política institucional, econòmica i social i membre de la permanent de l’executiva. Membre de la UGT de Catalunya, n’ha estat part del secretariat nacional amb diferents responsabilitats, com ara la secretaria d’ocupació, la secretaria de política institucional i la vicesecretaria general. Ha participat en el sindicalisme en l’àmbit estatal, en el comitè confederal de la UGT. Com a representant del sindicat va ser membre del Consell Econòmic i Social espanyol; del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya; del Consell de Direcció del Servei d’Ocupació de Catalunya; del Consell Escolar de Catalunya; del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona; i del Pla estratègic de Barcelona, i negociadora per part de la UGT a l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana.

Diputada al Parlament de Catalunya des de la IX legislatura, ha exercit com a portaveu del Grup Parlamentari Socialista en l’XI i XII legislatures (2015-2021) i com a vicepresidenta segona de la cambra catalana en aquesta XIII legislatura (març 2021– setembre 2021).

Des de 2021 a 2023 ha estat portaveu del Grup Socialista al Senat i senadora fins a gener de 2024.

Actualment és Secretaria de Estado de Cooperación Internacional.