Beatriz Silva Gallardo

Contacta amb Beatriz Silva Gallardo

Diputada Parlament de Catalunya

Portaveu a la Comissió de Peticions Parlament de Catalunya

Portaveu a la Comissió d'Igualtat Parlament de Catalunya

Portaveu a la Comissió d'Infància Parlament de Catalunya

Portaveu al tema Sectorial de la Dona Parlament de Catalunya

Portaveu al tema Sectorial d'Infància Parlament de Catalunya

Santiago de Xile, 1969

Després d’estudiar periodisme a Xile, va treballar al diari El Mercurio i a la Televisió Nacional de Xile. Periodista en exercici, va arribar a Barcelona el 1995, en el que havia de ser una nova etapa etapa de la seva trajectòria vital i professional. Va compaginar els seus estudis de doctorat en història de l’art amb la corresponsalia del diari El Mercurio, capçalera per la qual va cobrir informativament el cas contra Pinochet a Londres, on va residir entre 2001 i 2002. També va viure a Berkeley –Califòrnia- durant 8 mesos en 2008, on va continuar exercint el periodisme. Actualment col·labora en tasques de producció amb la televisió pública alemanya, SWR i Canal ARTE; i amb diversos mitjans espanyols i internacionals.

El seu compromís polític va començar en la lluita contra la dictadura de Pinochet a Xile, col·laborant amb Ràdio Cooperativa durant el plebiscit de 1988 i les primeres eleccions democràtiques. Aquesta entitat difonia informació alternativa a l’oficial i que va promoure el recompte paral·lel del plebiscit, el qual va impedir que Augusto Pinochet s’auto-proclamés guanyador.

A Catalunya ha militat al PSUC Viu, i va ser fundadora de Federalistes d’Esquerres, plataforma de la qual és membre de la junta directiva. Activista dels drets de la infància i de les dones, és responsable de comunicació de FEDAIA, la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats que treballen amb infants, joves i famílies en situació de risc d’exclusió social o desemparament. A més a més és vicepresidenta del Moviment Democràtic de Dones a Catalunya.