Assumpta Escarp Gibert

Contacta amb Assumpta Escarp Gibert

Acceptació dels termes i condicions(Required)

Diputada Parlament de Catalunya

Vicepresidenta segona Parlament de Catalunya

Terrassa, 1957
Casada i mare de dos fills

Va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona. En aquesta època comença a militar en el PSUC, i més tard passarà a ser membre del PSC.
Al 1985 va entrar a treballar a un centre d’investigació de l’Hospital del Mar, depenent de l’Ajuntament de Barcelona. Va ser llavors quan es va vincular amb aquesta administració, i es va integrar dins l’equip de col•laboradors del llavors regidor Joan Clos. Primer des de l’Àrea de Salut Pública, i després a Ciutat Vella.
Durant un període de temps va deixar l’administració local per a participar en el procés de creació de la Universitat Pompeu Fabra.
A l’any 1991 es reincorpora a l’Ajuntament, a la Gerència dels Serveis Centrals, i al 1995 és nomenada Cap del Gabinet del Primer Tinent d’Alcalde Joan Clos. Un cop nomenat l’Alcalde Clos, ella passa a ser Cap del Gabinet de l’Alcaldia.
Regidora del Grup Municipal del PSC en les eleccions del 2003. Durant aquest període va estar al capdavant de la regidoria de Participació Ciutadana, Solidaritat i Cooperació i posteriorment, al 2006 va ser nomenada Regidora d’Urbanisme, assumint també durant tot el mandat la regidoria del Districte de l’Eixample.
A partir de 2007, a més de continuar al capdavant del Districte de l’Eixample, va ser Regidora Coordinadora de l’Àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, i presidenta de TMB. Al maig del 2010 és nomenada Tercera Tinent d’Alcalde i deixa la regidoria del Districte de l’Eixample, ja que és designada regidora del Districte de Ciutat Vella.
Des de 2011 es Regidora del Grup Municipal Socialista i Vice-Presidenta de Medi Ambient de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.