Alícia Romero Llano

Contacta amb Alícia Romero Llano

Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Portaveu del Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar

Secretària de l'àrea d'Economia, Coneixement i Transició Digital del Partit dels Socialistes de Catalunya

Diputada al Parlament de Catalunya

Vaig néixer el 20 de juny de 1976 a Caldes d’Estrac, Maresme.
Sóc llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, posteriorment vaig acabar estudis de Postgrau en dret local i urbanístic per l’IDEC i de Màster en Direcció pública i governança per ESADE.
Acabant la carrera vaig començar a treballar a l’entitat financera Caixa Laietana, on hi vaig estar 2 anys. Més tard, l’any 1999 vaig ser elegida regidora de l’Ajuntament de Mataró, els primers anys amb responsabilitat en els àmbits de joventut, igualtat i esports. En els darrers 6 anys, fins al maig de 2011, va ser Tinent d’Alcalde d’Innovació i Promoció de la Ciutat com responsable del desenvolupament econòmic de la ciutat, liderant projectes estratègics com la posta en marxa del TecnoCampus Mataró-Maresme (universitats, recerca, empresa i innovació) o la reforma del Mercat municipal, així com el Pla de promoció de la ciutat.
Després de l’etapa com a regidora, vaig incorporar-me al projecte GlobaLleida, l’agència público-privada de desenvolupament econòmic de la província de Lleida, on vaig estar un any com a Directora de l’àrea d’emprenedoria i creixement empresarial. Posteriorment, van entrar a formar part de l’equip directiu de l’Ajuntament de Premià de Mar, com a gerent.

Aquesta activitat l’he complementat, en els darrers anys, amb col•laboracions en consultoria i en docència a l’IDEC, ESADE i la UPC en àmbits relacionats amb el desenvolupament econòmic i la comunicació. A més, formo part de la Junta Directiva del Club de Gestió Pública d’ESADE.

Des de ben jove, he format part d’entitats juvenils com l’AJEC (joves estudiants de Catalunya) i la JSC (Joventut Socialista de Catalunya). I vaig formar part del CNJC (Consell Nacional de la Joventut de Catalunya) on vaig estar 2 anys al secretariat nacional.

Milito al PSC des de 1996 i sóc portaveu del Grup Socialistes-Units per Avançar i secretària de l’àrea d’Economia, Coneixement i Transició Digital del Partit dels Socialistes de Catalunya

Vicepresidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme.