Actualitat

“Volem anar més enllà de les seves pròpies sigles i obrir-nos a persones de sensibilitats diferents”

30 abril 2024

El Primer Secretari del PSC i candidat a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa ha dit avui que cal “combatre amb contundència” els discursos d’odi i ha defensat la voluntat del PSC “d’anar més enllà” de les seves pròpies sigles i obrir-se a persones de sensibilitats diferents”.

Així ho ha afirmata la presentació de la plataforma ‘SI’, de suport a la seva candidatura, a la qual s’han adherit més d’un centenar de personalitats del món de les ciències, les arts, la política i l’esport, com el cantautor Joan Manuel Serrat, la directora Isabel Coixet, l’exgimnasta olímpic Gervasio Deferr o el periodista Jorge Javier Vázquez.

“Són persones amb maneres de pensar diferents, però que pensen que a Catalunya, aquests últims 10 anys, les coses no han anat bé. Parlo d’una dècada perduda i se m’enfaden alguns dels meus adversaris polítics. Ho hem fet molt per sota de les possibilitats que tenim com a país, ho podríem haver fet molt millor“, ha subratllat.

Segons Salvador Illa, “últimament, arribar a acords ha estat vist com una derrota, com una feblesa, però és al contrari. No hi ha una altra forma en societats plurals organitzades democràticament que buscar punts de connexió i punts d’acords que obliguen naturalment a renúncies, però que són la manera de tenir una base sòlida per a poder avançar”.