Actualitat

“Unir i servir als catalans i catalanes, això és passar pàgina”

17 març 2024

El president del Govern de l'Estat, Pedro Sànchez, i el primer secretari del PSC, Salvador Illa, clausuren el 15è Congrés del PSC

A l’acte de cloenda del 15è Congrés del PSC celebrat aquest matí, el primer secretari, Salvador Illa, ha assenyalat que passar pàgina és “unir i servir als catalans i catalanes”.

“Unir i servir als catalans i catalanes, això és passar pàgina. Hem de passar pàgina perquè els últims anys, aquests que hem anomenat procés, no han funcionat. Catalunya ha de tornar a les coses. I l’última paraula la tindran els ciutadans i ciutadanes de Catalunya el proper 12 de maig”, ha destacat.


Illa també ha recordat que la primera tasca d’un president de la Generalitat és “unir a tots els catalans i catalanes”. “Aquest va ser el propòsit fundacional del Partit dels Socialistes de Catalunya. La unitat civil del poble de Catalunya, no subratllar les diferències de forma insistent i estèril”, ha afegit

Per altra banda, ha subratllat que la primera prioritat del seu Govern seran els serveis públics, servir als territoris, servir la pagesia, als professionals de l’ensenyament, als i les mestres de les escoles, servir als metges i les metgesses, als i les infermeres, als professionals sanitaris. També servir als joves, que necessiten un accés a l’habitatge, servir als treballadors, servir també als empresaris i empresàries i als emprenedors. Servir als infants i proporcionar-los una educació de qualitat, i apostar per infraestructures d’energia i infraestructures hidràuliques.


I ha destacat que “Catalunya i l’autogovern de Catalunya tornaran a brillar. Catalunya tornarà a liderar. Unir i servir enfortirà l’autogovern de Catalunya” i s’ha compromès amb què les institucions d’autogovern tornin a tenir el prestigi, la força i la potència “que Catalunya té i mereix”.


“Ciutadanes i ciutadans de Catalunya. El PSC està preparat, jo estic preparat i Catalunya està preparada. La millor Catalunya està per venir”
, ha conclòs.


Així mateix, el president del Govern de l’Estat, Pedro Sànchez, ha recordat que “fa tres anys vau ser la primera força política, el passat 28 de maig vau ser la primera força política i el 23 de juliol vau ser també la primera força política. Ens vau ajudar perquè no hi hagués un govern de coalició reaccionari amb el vostre vot. Heu fet una oposició útil, gens destructiva, pensant en la majoria de catalans i catalanes. I jo crec que a partir d’aquestes premisses el que ara toca és fer-ho des del Govern de la Generalitat amb Salvador Illa com a president”