Actualitat

“Tenen el nostre suport en la lluita contra la pandèmia, però hi ha problemes que són estructurals”

28 juliol 2021

escarp

La portaveu de Salut del Grup Socialistes i Units per Avançar, Assumpta Escarp ha expressat avui al conseller Argimon que “compta amb el nostre suport en la lluita contra la pandèmia” però li ha recordat que “en els deu anys que entre el seu grup i ERC estan gestionant Salut, l’únic que han fet ha estat aprofundir les retallades i no revertir el pes de la salut en el pressupost de la Generalitat”. “Està molt bé el que proposen, però a vegades sembla que vostès no hagin governat mai”, ha afegit.

 

Després de la intervenció del conseller en comissió, Assumpta Escarp ha dit que entre aquests “problemes estructurals” hi ha “la pèrdua de serveis, la falta de personal i l’obsolescència dels materials i les infraestructures. La pandèmia ha caigut sobre un sistema amb greus dèficits estructurals, sobretot a l’atenció primària”.

 

“Correm el risc que la ciutadania deixi de creure amb la Primària com a nivell assistencial bàsic. Ens cal recuperar la credibilitat amb els professionals i vetllar pel seu estat d’ànim, a tots els nivells assistencials. Cal elaborar un pla de xoc i de contingència de Recursos Humans: dimensionament real de les plantilles i carregues de treball, retribucions, carregues assistencials i nova organització, amb calendari i proposta de recursos”, ha conclòs.

 

Finalment, ha demanat al Govern “coherència i exemplaritat” en referència a la fotografia coneguda avui d’una trobada amb presència del Vicepresident Puigneró en què no es van respectar les distàncies de seguretat ni el límit d’assistents a una reunió.