Actualitat

“Som els qui sempre hem prioritzat les polítiques feministes per sobre de qualsevol altre objectiu”

18 juny 2022

El Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat avui que “els i les socialistes ho diem des de sempre: volem fer de la igualtat i de la llibertat una conquesta permanent. Una conquesta de drets que, malauradament, no podem donar per descomptada. Hem d’estar alerta, perquè la història ens ha demostrat que sempre hi ha el risc d’anar enrere. Hi ha qui posa en dubte que les dones puguin mirar cap amunt i volen que tornin a mirar cap avall”. “I a les ja habituals amenaces del masclisme ara s’hi sumen les de la dreta més extrema, la dels que de la mà del PP volen que els sostres de vidre passin a ser directament de ferro, i que el terra que trepitgin les dones no sigui ferma, sinó de fang. El risc d’involució és real”, ha afegit.

A la cloenda de l’Escola Feminista Dolors Renau, on també han intervingut la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, i la vicesecretaria general del PSOE, Adriana Lastra, Salvador Illa ha assenyalat que “el cert és que les dones només han avançat en l’assoliment de drets quan ha estat el partit socialista a la Generalitat, al govern d’Espanya i als ajuntaments. Perquè som els qui sempre hem prioritzat les polítiques feministes per sobre de qualsevol altre objectiu. La igualtat és la nostra bandera i creieu-me: la seguirem enarborant fins assolir-la”

“Els nous temps que venen són molt i molt complexos, sens dubte, i crec que la complexitat del moment fa que sigui més necessari que mai tenir una actitud de mà estesa, perquè d’això es tracta: en moments complicats, és quan més es necessita un govern que lideri un esforç col·lectiu per afrontar, amb decisió i ambició, el repte immens que tenim per davant.  Fer de l’acord el centre de gravetat de la política, encara que la de les aliances sigui una política que requereixi de molt més coratge que la política de la confrontació”, ha conclòs.