Actualitat

Salvador Illa demana al Govern que se centri i doni suport a la recerca i la innovació

21 juny 2022

Salvador Illa en la inauguració del seminari ‘Intel·ligència Artificial ètica en un món geopolític’

“El progrés tecnològic és necessari però ha de ser equitatiu i tenir límits ètics”

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha demanat al Govern de la Generalitat que se centri “en les qüestions rellevants” i doni suport a la recerca i la innovació, exprimint el potencial de Catalunya en aquest àmbit, en col·laboració amb la resta d’Espanya i d’Europa.

En la inauguració del seminari ‘Intel·ligència Artificial ètica en un món geopolític’, organitzat per la Fundació Rafael Campalans amb la FEPS i la Fundación Pablo Iglesias, al Casal Socialista Joan Reventós, Salvador Illa ha destacat que Catalunya té “magnífiques universitats, molt bons investigadors i empreses molt capdavanteres”, però no tenen un govern al seu costat. “Ens falta que les institucions se centrin en què cal estar centrats, a acompanyar des del món institucional la ciència i les universitats, el món acadèmic, el teixit industrial, i fent-ho sempre en col·laboració amb la resta d’Espanya i Europa”.

Salvador Illa ha defensat que “moments tan complicats com els que hem passat”, com son la pandèmia i la invasió d’Ucraïna, han demostrat “la necessitat d’anar plegats, treballar junts, d’unir i no desunir, de compartir valors, cadascun expressant el seu punt de vista”.

Sobre la intel·ligència artificial, eix del seminari de la Fundació Rafael Campalans, Salvador Illa ha considerat que “el progrés tecnològic és necessari, però ha de tenir límits, com són l’ètica i l’equitat. “Hem de posar la ciutadania al centre: no el mercat ni l’estat, sinó la ciutadania i els seus drets”.