Actualitat

“Demanem al Govern de Catalunya una actitud constructiva en matèria d’infraestructures”

17 juny 2022

Alícia Romero

El Govern Alternatiu aprova una proposta de nova llei del Turisme i un Pla d’ensenyaments artístics i culturals

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha recordat que “avui se celebra la convocatòria de la Comissió bilateral d’Infraestructures, on esperem que ambdós governs vagin amb una actitud constructiva, de col·laboració, amb ganes de resoldre i de millorar l’execució de les infraestructures a Catalunya.”


El Govern d’Espanya, ha afegit, ja ha mostrat “aquesta predisposició, reconeixent que el 36% ha estat una execució baixa i per tant s’han de posar els mecanismes perquè això millori. Tant és així que el primer trimestre han augmentat el percentatge d’execució fins a un 61%, i les licitacions en un 168%.”

Incendis
En aquest context, ha traslladat “tot el nostre afecte als col·lectius que estan donant suport als incendis que hi ha en aquests moments a Catalunya: els bombers, les ADF, els agents rurals, els pagesos, els cossos i forces de seguretat i la UME”.

La portaveu del grup parlamentari ha demanat “prudència als ciutadans i ciutadanes de Catalunya perquè s’acosta la revetlla de Sant Joan i cal evitar diversos incendis alhora, ja que és el que realment genera més dificultat i complexitat a l’hora de poder-los eliminar”.

Acords del Govern Alterntiu
D’altra banda, Alícia Romero ha explicat que s’ha aprovat un Pla d’ensenyaments artístics i culturals que “persegueix tres objectius: la igualtat d’oportunitats, l’equilibri territorial i una inversió important per aconseguir que això sigui possible”. Així mateix, la portaveu ha valorat que “l’any 2010, en el darrer govern Montilla, s’hi dedicaven gairebé 30 milions d’euros, mentre que en el pressupost aprovat l’any 2022 s’hi dediquen 14,6 milions”.

S’han aprovat també les bases per una nova llei de turisme. “La llei actual és de l’any 2002, està desfasada i s’ha de canviar per un turisme sostenible, més socialment responsable, que pensi en l’economia del visitant, que planifiqui urbanísticament el territori i aposti per l’economia circular i la digitalització”. Alícia Romero ha afegit que “l’escenari global ha canviat molt a causa de la pandèmia i els conflictes internacionals que afecten també al nostre territori.”