Actualitat

“Recórrer la llei d’habitatge és alinear-se amb governs del PP contra una llei primordial”

1 setembre 2023

La diputada al Parlament Eva Candela ha defensat la llei 12/2023, pel dret a l’habitatge, “la primera norma en democràcia a Espanya que desenvolupa el dret constitucional a un habitatge digne i adequat”, i que condolida l’habitatge “com un pilar de l’estat del benestar, abordant la problemàtica en tota la seva dimensió”. 

Per això, ha lamentat que es plantegi un recurs contra la llei, tenint en compte que suposa “alinear-se amb altres governs del PP contra una llei primordial”. En aquest sentit, ha convidat a la resta de grups a llegir el vot particular que acompanya el dictamen del CGE, que defensa la normativa. 

“Vostès estan governant Catalunya i avui s’afegiran als governs de dretes del PP que des d’altres comunitats autònomes també presentaran recurs contra aquesta llei tan esperada i necessària”, ha lamentat Candela, que ha recordat que la llei “marca un camí a seguir, imparable, de garantir la igualtat el dret a un habitatge digne i adequat a tota la ciutadania”. 

“Amb un tema de tanta transcendència, que no ha estat gens fàcil, el govern de Catalunya no podria utilitzar altres mecanismes abans d’interposar un recurs d’inconstitucionalitat?”, s’ha preguntat.