Actualitat

“Puigdemont, Mas, Torra i Aragonès han fallat a Catalunya. Toca girar full”

4 febrer 2024

Salvador Illa a una visita d'habitatge social a Girona

El primer secretari del PSC i cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha subratllat que Catalunya té “idees, projectes, valors i empenta”, però en canvi no està preparada per fer front a la sequera, té les seves infraestructures al límit de capacitat i està a la cua en educació i renovables. “Si Catalunya ho té tot i no falla, què és el que ha fallat?”, s’ha preguntat.

“El que ha fallat han estat els governs. Han fallat els governs de Carles Puigdemont, Artur Mas i Quim Torra i ara està fallant el govern de Pere Aragonès. No han estat a l’alçada i han malgastat les energies del país en coses que no importaven. Cal girar full i enterrar 10 anys perduts a Catalunya”, ha defensat Salvador Illa en la clausura de la jornada precongressual del PSC a Girona, sota el títol ‘Ara toca justícia social’, que ha comptat amb la participació de la diputada i líder del PSC a Girona, Sílvia Paneque; el diputat Raúl Moreno, i els experts en polítiques socials Carme Trilla, Almudena González i Xavier Oriol.

Salvador Illa ha recordat que, malgrat tot, els i les socialistes han actuat amb generositat. “Generositat no és ingenuïtat. Sabem amb qui tractem i qui són, però per sobre de tot pensem en els catalans i les catalanes: per això hem defensat els indults, la reforma del codi penal i ara l’amnistia”, ha detallat, afegint que és incomprensible que Junts “hagi fallat a Catalunya bloquejant una mesura per la normalització social, política i institucional de Catalunya”.

“Seguirem persistint en girar full i ser generosos per poder centrar les energies de les institucions en les coses de cada dia, les coses del menjar”, com per exemple la sequera. Sobre aquest àmbit, Salvador Illa ha tornat a oferir la seva col·laboració per aprovar “qualsevol modificació pressupostària que convingui”.

Espanya generosa i cohesionada

Salvador Illa ha volgut agrair al president Pedro Sánchez i a la vicepresidenta Teresa Ribera “la seva col·laboració en aquest àmbit”, i ha apel·lat a “l’Espanya generosa” i “cohesionada territorialment”. “Vull agrair també al president Comunitat Valenciana que hagi dit que està per ajudar. Aquest és el camí, això és política útil”.

Així mateix, ha demanat al govern que deixi de multar els ajuntaments i els ajudi, i ha reclamat que ofereixi informació clara i actuï amb celeritat a l’hora d’executar les inversions previstes.