Actualitat

PERI Santa Coloma Vella II

12 gener 2023

Façana Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

COMUNICAT

Davant la recuperació d’un local municipal situat al número 14 de la Plaça de la Vila, i les posteriors reaccions de determinats grups radicals i forces polítiques, des de l’agrupació local del PSC manifestem:

  • Suport a l’acció del govern municipal, en la recuperació d’un espai que fins al moment ha estat utilitzat de forma privativa i inadequada, per un grup de persones que no respecten les normes de convivència, amb la finalitat que esdevingui en un futur pròxim un espai públic per l’ampliació de la plaça i les zones verdes de l’entorn del PERI. I el més important: un espai per a tothom
  • Des de l’absolut respecte a la llibertat d’expressió i dret a la manifestació, lamentem l’aprofitament d’aquesta acció per part de grups antisistema violents que compten amb la connivència i suport d’alguns partits polítics, per llençar amenaces explícites contra l’alcaldessa i realitzar talls de trànsit i actes incívics. També l’aprofitament que fan determinats grups municipals de la situació per maquillar com a autogestió un ús privatiu i antidemocràtic d’una propietat municipal.
  • Ens devem a la ciutadania de Santa Coloma en general i als veïns i veïnes del Centre, en particular, farts de les molèsties ocasionades pel grup d’antisistemes que havien fet del local recuperat una zona de concerts i festes d’ús privatiu. El centre del poble no és dels okupes. Amb aquesta i futures accions s’evita la presència de grups radicals que no respecten la convivència.
  • No s’ha procedit a desallotjar ningú. Al local no viu cap persona, ni ningú està empadronat. Després d’intentar, sense èxit, comunicar amb els ocupants el cessament de l’activitat es va publicar al BOE.
  • Com a govern progressista i d’esquerres s’està treballant molt intensament a oferir un habitatge de lloguer social a les famílies que encara viuen a l’edifici. No es deixarà cap família amb necessitats al carrer, però no permetrem de cap de les maneres, la situació de degradació i inseguretat, al voltant d’aquest espai, per al conjunt del veïnat.
  • Volem agrair i destacar la tasca encomiable dels cossos de seguretat per garantir l’ordre públic i el benestar de la ciutadania de Santa Coloma davant actituds violentes i incíviques. Tot el nostre suport i reconeixement.