Actualitat

Pedro Sánchez afirma que, tot i les adversitats, “avui Espanya compta amb un govern social i exemplar”

1 juny 2022

El president del Govern de l’Estat anuncia que prorrogarà el pla de resposta a la guerra tres mesos més.

“Avui fa quatre anys que la democràcia va posar fi a un govern sentenciat políticament i judicialment per corrupció i amb una evident falta d’exemplaritat; un govern que va fer servir les institucions per amagar les seves vergonyes i perseguir als seus adversaris polítics; un govern sense veu en l’escenari internacional, que va fer servir la seva majoria absoluta per fer més grans les bretxes de desigualtat i de discòrdia territorial”, ha explicat avui el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, recordant la moció de censura a l’Executiu de Mariano Rajoy.

Durant la reunió interparlamentària celebrada avui al Congrés dels Diputats, a la qual hi han assistit el president del Govern de l’Estat i els diputats, diputades, senadors i senadores socialistes, Pedro Sánchez ha destacat que des de llavors “Espanya compta amb un govern exemplar, que respecta la divisió de poders i prestigia les seves institucions, fent un exercici constant de diàleg, negociació i acord per a aprovar 140 iniciatives legislatives al llarg d’aquesta fructífera legislatura”.

Un govern que ha desenvolupat la cogovernança “com mai s’havia fet, amb la Conferència de Presidents com a principal referència institucional i respectant el compromís amb les institucions europees”, ha afegit.

A més, ha detallat que “quan vam arribar al govern, amb les mateixes ganes i il·lusió que tenim avui, no figurava en els nostres plans una pandèmia, l’erupció d’un volcà, Filomena o que Europa patiria una guerra. Però sempre hem respost de la mateixa manera: protegint l’economia i a les famílies espanyoles, començant per les més vulnerables. Mai ho hem oblidat”

“Davant del soroll polític, la realitat de les nostres polítiques”

El president del Govern Central ha lamentat que quatre anys després de la moció de censura “hem tornat a comprovar quin és el manual de la dreta espanyola: si ahir, des del govern, va ser la corrupció, avui des de l’oposició és la crispació”.

Així mateix, ha subratllat que “davant de la crispació i els insults de la dreta i la ultradreta, davant del soroll polític, la realitat de les nostres polítiques és la reforma laboral, l’ingrés mínim vital, les conquestes feministes, la pujada de les pensions, del salari mínim o els fons europeus que ens permetran industrialitzar en verd la nostra economia”. “Per això som aquí, per a millorar la vida de la majoria, i perquè alguns no es passin de llestos a costa d’aquesta majoria”, ha conclòs.