Actualitat

“No es juga amb la cultura ni amb les llengües oficials. Vivim en un món obert”

12 juliol 2023

El primer secretari del PSC i cap de l’oposició, Salvador Illa, ha demanat al candidat del PP, Alberto Nuñez Feijoo, que desautoritzi la retirada d’exemplars en català d’una biblioteca del municipi de Borriana, al País Valencià, on governen el PP i Vox. “Això és intolerable. No es juga amb la cultura ni amb les llengües oficials. Vivim en un món obert”, ha declarat Illa.


En un contacte informatiu a la seu de l’empresa EVARM de Sant Boi de Llobregat, el líder del PSC ha advertit que “aquest tema és una raó més perquè el 23 de juliol els catalans i catalanes concentrem el vot en l’única formació que pot frenar aquesta deriva”. Durant la visita al municipi del Baix Llobregat, Salvador Illa ha estat acompanyat per la número 3 per Barcelona i ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i per l’alcaldessa de la població, Lluïsa Moret.


Raquel Sánchez ha posat en valor les polítiques implantades pel govern de l’Estat en matèria de transició energètica: “ens hi juguem molt, la nostra salut, el nostre futur i el nostre planeta”. Sánchez ha recordat que s’han transferit més de 600 milions d’euros per introduir les zones de baixes emissions, fer la transició cap a flotes menys contaminants i donar suport a empreses que aposten per la transformació ecològica en l’àmbit del transport. La ministra ha advertit que “no podem admetre discursos que minimitzen els efectes del canvi climàtic en la nostra salut i en les nostres vides i acollir el negacionisme climàtic de Vox com fa el PP“.