Actualitat

López: “Volem protegir el nostre model de convivència política”

16 març 2024

Ballarín ha fet una crida a la mobilització de totes les dones “pequè serem nosaltres les que mobilitzarem l´extrema dreta”

La sessió de la tarda del segon dia del 15è Congrés s´ha iniciat amb la tercera sessió de debat que, sota el títol, “Horizonte Europa: balance, oportunidades y amenazas para el proyecto europeo” ha fet un repàs sobre la política europea dels darrers cinc anys.

En aquesta nova sessió de l´Àgora han participat el diputat de la Alianza Progresista de Socialistas y Demócratas al Parlament Europeu, Javi López; la diputada de la Alianza Progresista de Socialistas y Demócratas en el Parlament Europeu, Laura Ballarín; i l´ex secretària general adjunta de l´Organització de les Nacions Unides, Cristina Gallach.

Enric López, president de les JSC i moderador de la sessió, ha començat la xerrada donant “les gràcies a la feina socialista” perquè, segons ha afirmat, “avui tenim una Europa més forta i progressista que fa cinc anys”.

L´eurodiputat del PSC, Javi López, ha destacat “la pandèmia i la guerra d´Úcraïna” com els dos fets que han canviat Europa i el món en els darrers 5 anys” i que, des d´aleshores, Europa “està més dividida i fràgil” després d´aquests dos fets perquè “han canviat el món”.

Sobre les properes eleccions europees, López ha apel.lat a la necessitat de “protegir el nostre model de convivència política”.

D´altra banda, Ballarín, ha destacat “l’Europa digital com un dels pilars de la legislatura”. “Hem avançat en dos aspectes: en la digitalització en els diferents sectors i en temes de legislació ” ha afirmat i, cara als comicis del proper 9 de juny, l´eurodiputada, ha fet una crida al a la mobilització del feminisme. ”Mobilitzent-nos totes perquè serem nosaltres les que mobilitzarem l´extrema dreta” ha reclamat.

Gallach,  ha alertat de com “la dreta i ultradreta estan guanyant espais i hem d’estar molt atents perquè no guanyin al Parlament Europeu i als parlaments nacional” i ha lamentat que líders com el president argentí, Javier Milei, i l´ex president, Donald Trump, convulsionen el taulell internacional dels acords sobre clima i ambientals degut als seus “lideratges estranys i estrambòtics”.