Actualitat

“Les infraestructures com la Ronda Nord són clau per generar prosperitat i tenir recursos per protegir la ciutadania”

6 febrer 2023

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha participat aquest dilluns en un acte a Castellar del Vallès en defensa de la Ronda Nord, juntament amb representants d’entitats socioeconòmiques del territori i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, i la diputada i candidata socialista a l’Alcaldia de Terrassa, Eva Candela

Salvador Illa ha agraït “l’exercici de realisme polític” que ha fet ERC acceptat la construcció de la Ronda Nord en el marc de l’acord pressupostari, destacant que “les infraestructures com la Ronda Nord són clau per generar prosperitat i tenir recursos per protegir la ciutadania”. 

“Durant massa anys hem obviat la generació de prosperitat a Catalunya i, si no la generem, no podem tenir recursos per millorar la vida de la ciutadania”, ha afegit, assegurant que “com a país no podem estar 30 anys per decidir per on passa una carretera perquè ens fa perdre moltes oportunitats”. “Governar és decidir i sempre cal escoltar el territori, defensar el bé comú i no actuar amb unanimitat, així no anirem enlloc”. 

Salvador Illa ha afegit que el PSC defensa i defensarà que la Ronda Nord no s’aturi a Sabadell i segueixi el seu traçat: “Ho abordarem quan toqui el moment”.

No confondre unanimitat amb majoria

Marta Farrés ha destacat que les infraestructures ferroviàries s’han de seguir defensant “però no ho solucionen tot”, i ha lamentat que hi hagi qui “confon majoria amb unanimitat: hi ha un acord majoritari”. “Cal tirar endavant el país i necessitem les infraestructures per generar riquesa i repartir-los”, ha sentenciat. 

Ignasi Giménez ha recordat que la Ronda Nord és una llarga reivindicació territorial que no podia ser “que quedés en paper mullat”, i per això ha agraït que el PSC i Salvador Illa hagin incorporat aquesta infraestructura en l’acord pressupostari amb el govern. “És molt més que una carretera i tindrà un impacte en tot el territori que millorarà la vida de la ciutadania i impulsarà la competitivitat de les empreses”, ha afegit. 

Eva Candela ha qualificat la Ronda Nord “d’imprescindible”, destacant que “s’ha demanat durant molts anys i s’ha culpat a qui no ho feia, però ara tenim l’oportunitat de fer-ho des d’aquí”.