Actualitat

Lamuà i Cantenys remarquen el valor de les polítiques socialistes per a la recuperació del comerç amb les ajudes per a la digitalització

18 juliol 2023

El comerç serà més competitiu amb les mesures del programa socialista per una economia més sostenible i adaptada als canvis de consum. Ho han expressat avui els candidats Marc Lamuà, Blanca Cercas i Consol Cantenys, en una visita a comerços de Girona. han explicat perquè el programa socialista inclou d’ajudes i solucions tecnològiques i per a la innovació a l’activitat comercial. Avui a les comarques gironines hi ha més de 10.000 comerços (més de 2.000 a la ciutat de Girona). Cal acompanyar-los en primer lloc amb mesures de foment del comerç en línia, la factura electrònica o els serveis al núvol.

Els canvis d’hàbit en el consum són una oportunitat per modernitzar les zones comercials

Segons les últimes dades disponibles, el teixit comercial de venda de vestit a la demarcació representa el 3,5% de la facturació a Catalunya. «Avançar cap a un model innovador afavoreix la creació de llocs de treball de qualitat. Enfortirem l’activitat comercial a les ciutats, a les zones rurals i a les turístiques. Aplicarem solucions tecnològiques i de millora de la protecció als autònoms», ha analitzat Marc Lamuà. «Els canvis d’hàbit en el consum són una oportunitat per modernitzar les zones comercials. Vincularem aquesta transformació a les zones de baixes emissions amb els fons next generation perquè el comerç té un valor estratègic», hi ha afegit Consol Cantenys.