Actualitat

Lamuà adverteix que és inadmissible i irresponsable no voler portar a terme el desplegament de les energies renovables a Girona que proposa la dreta

19 juliol 2023

El canvi i la transició energètica a Catalunya i a les comarques gironines és inajornable. I, per tant és indispensable projectar el desplegament de les energies renovables al territori per contribuir al compliment dels acords de París de 2015, que Catalunya no està complint; aprofitar les inversions que preveu la Unió Europea a través del Pacte Verd Europeu, els Fons Plurianuals o l’Objectiu 55 de reducció de les emissions per sota del 55% el 2030; i per evitar el cost econòmic, social i mediambiental que implica la inacció que suggereix la dreta i la ultradreta. L’autoconsum energètic  a Catalunya és una urgència. El lideratge públic en aquest procés és imprescindible per complir la llei de canvi climàtic. «L’opció socialista és l’única que garanteix el compliment d’aquest compromís amb el planeta perquè és l’única que té capacitat per evitar un govern de la dreta i la ultradreta», ha manifestat Marc Lamuà.

«Hi ha un consens internacional molt ampli que l’acció humana ha causat el canvi climàtic, que al Mediterrani és més accentuat. Un consens  tan gran com que la ciència ha ajudat els éssers humans. És inadmissible i irresponsable entendre això i no voler portar a terme els canvis necessaris per evitar l’escalfament, que a Catalunya ja ha arribat a 1,8°C respecte de l’època preindustrial», ha advertit avui Marc Lamuà en resposta a les opinions crítiques amb el desplegament de l’energia eòlica a la demarcació de Girona. «Europa planteja el desplegament de fons més gran de la història per la transició energètica i ens cal seguir aquest camí. Els socialistes som partidaris d’aquesta transició, per a la qual cal un liderat públic fort, però també, en el mateix grau d’importància, el consens i la participació del territori», ha insistit en candidat.