Actualitat

“La taula que importa ara els catalans i les catalanes és la taula de la sequera”

22 novembre 2023

Ple del Parlament de Catalunya

El cap de l’Oposició i president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha demanat al govern de Pere Aragonès “que governi” i actuï per fer front a la sequera després de deu anys d’inacció: “La taula que importa ara als catalans i les catalanes és la taula de la sequera”.

“Catalunya té aigua, recursos i tecnologia com per no haver d’estar mirant el cel, però en deu anys no s’ha seguit el camí, tampoc en matèria de renovables”, ha lamentat Salvador Illa en la sessió de control a Pere Aragonès, al Parlament.

Malgrat tot, Salvador Illa ha tornat a oferir l’ajuda dels i les socialistes per fer front a la sequera, apel·lant a tres principis: col·laboració –amb empreses, administracions i ciutadania-, proporcionalitat –fent el que calgui sense sobreactuar- i celeritat en l’execució de les inversions.

Salvador Illa també ha volgut agrair que 4 dels 8 grups del Parlament hagin fet possible el govern de Pedro Sánchez, traslladant també el seu “respecte” a la resta de formacions “amb projectes diferents”.

“Segur que el nou govern d’Espanya centrarà els seus esforços a resoldre problemes i buscar solucions. Demanem al govern de Catalunya que faci el mateix, especialment en matèria de sequera”, ha afegit Salvador Illa.

Sobre l’alto al foc a Gaza, Salvador Illa ha assegurat que es tracta d’un “bri d’esperança” que “ensenya el camí a seguir”, un camí que abanderen Josep Borrell i Pedro Sánchez.