Actualitat

Illa celebra l’acord de mesures per fer front a la sequera després del canvi de posicionament d’ERC

4 maig 2023

El cap de l’Oposició i president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha celebrat l’aprovació al Parlament de noves mesures per fer front a la sequera, després que ERC hagi acceptat les propostes rebutjades a la cimera de l’aigua, impedint així un acord ara fa un mes.  

“Vull reivindicar la dinàmica de col·laboració per afrontar la sequera entre tots: els grups parlamentaris, les diferents administracions -en particular els ajuntaments-, les empreses subministradores i proveïdores, i els diferents usuaris”, ha destacat Salvador Illa durant el debat parlamentari sobre la proposició de llei de mesures extraordinàries i urgents per afrontar la situació de sequera excepcional a Catalunya.

Salvador Illa ha reiterat el posicionament dels i les socialistes de “no només no obstaculitzar, sinó estendre la mà”. “Ara bé, senyor Aragonès, a vostè li toca conduir i prendre decisions”.

En aquest sentit, Salvador Illa ha demanat “no tenir por a prendre decisions, perquè Catalunya té aigua suficient si es fan les inversions que s’han de fer”. “Que aquest episodi que estem vivint serveixi per engegar una dinàmica d’inversions que permeti afrontar millor la propera sequera”, ha confiat.