Actualitat

Illa a Aragonès: “S’està convertint en el president del no, un president a mitges i el president de mitja Catalunya”

21 juliol 2021

d04e20d9-2566-44d5-b964-12ae914009ea

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha dit avui al President Aragonès a la sessió de control que “de tant en tant no va malament un bri de seny. Són paraules del seu conseller d’Economia en relació a la convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera. És vostè partidari que el Conseller hi assisteixi?”. “No sé què hi va a fer vostè, però els que hi van, hi van a treballar. Els òrgans multilaterals son espais de treball, i és una falta de respecte dir que hi ha qui s’hi va a fer fotos”, ha afegit.

 

“A la Conferència de Presidents, no hi va. Al Consell de Política Fiscal i Financera, no ho sabem. Diàleg a Catalunya, no. Senyor Aragonès, s’està convertint en el president del no, un president a mitges i el president de mitja Catalunya. Catalunya avança, Espanya avança i Europa avança, però vostè es queda quiet i el seu Govern es queda quiet. Li demano que vagi a representar totes les catalanes i catalans als llocs on es defensen els interessos de Catalunya”, ha indicat.

 

Preguntes al Govern

 

A la sessió de preguntes al Govern, la diputada Marta Moreta ha indicat que “hem de combatre la pandèmia i reactivar l’economia. Catalunya necessita uns fons excepcionals per a un moment excepcional. Avui, amb la pròrroga pressupostària, han decidit escanyar encara més els ens locals. El fons de cooperació local té un 17 per cent menys de recursos. Com s’ha de fomentar la reactivació econòmica dels municipis si no tenen recursos i vostès no compleixen amb les seves obligacions?”.

 

Al seu torn, el diputat Òscar Ordeig ha afirmat que “el sector de l’automoció és el segon de l’economia. Quin capteniment té el Govern per tal d’impulsar la fabricació del cotxe elèctric a Catalunya? El demanem que estiguin per la feina d’una oportunitat que és històrica i vostès sembla que vagin a remolc dels esdeveniments. Cal liderar el sector i tota la indústria associada. Els demanem lideratge, que passin de les paraules als fets”.