Actualitat

“Em comprometo a arribar progressivament a dedicar l’1% del PIB de Catalunya a universitats i la recerca”

30 abril 2024

El Primer Secretari del PSC i candidat a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, s’ha compromès a “progressivament arribar a dedicar” l’1% del PIB de Catalunya a l’àmbit de les universitats i la recerca”. Ho ha dit en un acte del PSC en la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme al costat de la número 2 per Barcelona, Alícia Romero, i de l’alcalde David Bote.

Segons Illa, l’objectiu és tenir més estudiants de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, una fita que ha de començar a l’educació Primària perquè “les noies que tinguin facultats per a ser científiques, per a ser enginyeres, per a ser tècniques, per a estudiar carreres tecnològiques, puguin dedicar-s’hi”.

El líder del PSC està satisfet amb la decisió del president del Govern, Pedro Sánchez, de continuar en el seu càrrec: “Estic content perquè és una garantia de continuar avançant, de continuar progressant, que Espanya i també Catalunya continuïn generant prosperitat”.

La número 2 per Barcelona, Alícia Romero, ha posat en valor el treball del PSC en el Parlament i ha assenyalat la “dicotomia entre la política del fang i la política que ha fet Salvador Illa a Catalunya”.