Actualitat

“Els i les socialistes no volem okupacions il•legals: tolerància zero”

29 abril 2023

El primer secretari del PSC i cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha posat en valor que el govern de Pedro Sánchez hagi aprovat la primera Llei d’Habitatge de la democràcia, que ofereix seguretat per garantir el dret a una llar i seguretat per lluitar contra les okupacions il•legals: “Els i les socialistes no volem okupacions: tolerància zero”. 

En declaracions a Badalona amb l’alcalde i candidat socialista, Rubén Guijarro, Salvador Illa ha lamentat la xacra que suposen les okupacions i els problemes que generen per la convivència als barris, i ha celebrat que el govern de Pedro Sánchez hagi pres la iniciativa malgrat que l’habitatge és una competència de les comunitats autònomes. “Els i les socialistes ens centrem a fer polítiques concretes per resoldre problemes concrets”.

En aquest sentit, també ha posat en valor la tasca de Rubén Guijarro a Badalona, amb mesures com una unitat específica policial dedicada a combatre les okupacions il•legals. “Mai ningú ha fet res com els i les socialistes per resoldre els problemes d’habitatge, ara amb una Llei pilotada per una ministra catalana, Raquel Sánchez”. 

Salvador Illa ha recordat que el govern de Pedro Sánchez ha impulsat moltes polítiques concretes més per millorar la vida de la ciutadania, com l’increment de les pensions, l’Ingrés Mínim Vital, els ERTE o l’increment del salari mínim, entre altres. 

Les polítiques útils del govern de Pedro Sánchez contrasten amb les del govern de la Generalitat, “que parla de problemes allunyats de les preocupacions del dia a dia i dels problemes reals. En lloc d’estar centrat en la sequera, parla de claredat”.