Actualitat

El PSC reivindica seguir avançant per garantir “més i millor treball per tothom”

28 abril 2022

Dia del treball PSC
Els i les socialistes commemoren l’1 de maig posant en valor la reforma laboral del govern de Pedro Sánchez

El PSC commemora aquest 1 de maig, Dia Internacional del Treball, reivindicant seguir avançant per aconseguir “més i millor treball per tothom”, destacant la contribució de la reforma laboral impulsada pel govern de Pedro Sánchez.

En el manifest del Dia Internacional del Treball, els socialistes i les socialistes de Catalunya volen retre homenatge a tots els treballadors i treballadores que durant la pandèmia “han prestat els seus serveis de manera incansable”, i alhora expressar la solidaritat amb el poble d’Ucraïna per la invasió per part de Rússia.

Tot i la situació d’incertesa generada per aquesta invasió, “els treballadors i les treballadores del nostre país gaudeixen avui de millors condicions laborals que fa dos anys”. I això és gràcies al govern de Pedro Sánchez, que ha impulsat la reforma laboral i mesures de protecció dels diferents sectors econòmics durant la pandèmia, com els ERTO, la pujada de l’SMI fins als 1.000 euros mensuals i la revaloració de les pensions.

Des del PSC, també s’ha posat en valor la tasca conjunta del govern de Pedro Sánchez amb els agents socials, que han demostrat un exercici de responsabilitat i altura de mires quan era més necessari”. “Un treball conjunt que no veiem a Catalunya, amb un govern de la Generalitat amb posicions que van en contra dels sindicats”.

El govern de la Generalitat “hauria d’adoptar també mesures en l’àmbit de les seves competències per oferir solucions a Catalunya per la guerra a Ucraïna”, reclama. I recorda que, davant la gravetat de la situació i amb la voluntat d’aportar solucions des d’una perspectiva constructiva, “ha estat el Govern Alternatiu, encapçalat per Salvador Illa, qui ha presentat al govern de la Generalitat un Pla de resposta a l’impacte econòmic i social de la invasió de Putin d’Ucraïna, que s’està posant a consideració dels agents socials i econòmics”.

El manifest també descriu els principals reptes: l’aprovació de l’Estatut del Becari, la reforma del Servei d’Ocupació de Catalunya, la ratificació del Conveni 189 de l’OIT sobre treball domèstic i continuar avançant a la Component 23 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Descarrega el manifest