Actualitat

El PSC registra una iniciativa al Congrés per protegir el tram ferroviari Barcelona-Maresme

27 maig 2022

Diputats del PSC al Congrés dels Diputats presenten una una iniciativa al Congrés per protegir el tram ferroviari entre Barcelona i el Maresme

La diputada per Barcelona Lídia Guinart explica que “amb aquesta iniciativa, ens sumem a la demanda d’alcaldes i alcaldesses de la zona del Maresme i Barcelonès Nord respecte a la línia R1,arran dels incidents que han motivat diverses aturades de la circulació ferroviària”.

El PSC ha registrat una Proposició no de Llei al Congrés dels Diputats que demana al Govern de l’Estat dur a terme una anàlisi de vulnerabilitat del tram de la Línia R1 entre Barcelona i el Maresme.

La iniciativa també insta a l’Executiu a impulsar, de manera coordinada amb les administracions competents, els treballs necessaris per millorar la protecció de la infraestructura ferroviària a la línia Barcelona- Mataró-Maçanet, en el tram del Maresme, davant dels efectes que els temporals marítims provoquen sobre aquesta.

La diputada per Barcelona Lídia Guinart ha explicat que “amb aquesta iniciativa, ens sumem a la demanda d’alcaldes i alcaldesses de la zona del Maresme i Barcelonès Nord respecte a la línia R1, la més utilitzada i antiga de Catalunya, arran els incidents que han motivat diverses aturades de la circulació ferroviària”.

“Demanem que es millori la protecció de la infraestructura ferroviària, donada l’evidència que està patint els efectes adversos del canvi climàtic d’una manera cada cop més acusada”, ha conclòs Guinart.

A l’exposició de motius de la proposició no de llei, els socialistes subratllen que “la costa del Maresme i el Barcelonès Nord, està patint els efectes del canvi climàtic i les platges estan en regressió”, i per això “és imprescindible estudiar actuacions a curt i llarg termini, però també actuacions d’urgència encaminades a protegir les vies, els trens i als usuaris i usuàries”.