Actualitat

“El PSC ajudarà el govern amb la sequera. Entre tots superarem aquest moment difícil”

16 desembre 2023

Salvador Illa visita la Depuradora d'aigües residuals de Castell d'Aro. foto: Jordi Play/PSC

El cap de l’Oposició i president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha visitat les instal·lacions de l’estació depuradora d’aigües residuals de Castell-Platja d’Aro, des d’on ha lloat la tasca que fa el Consorci de la Costa Brava i “l’aposta que tenen pel futur amb la recàrrega d’aqüífers”. “Pensem que van en la direcció adequada”.

En declaracions als mitjans, Salvador Illa ha recordat que “el moment és difícil i el PSC ajudarà el govern amb la sequera”. “Entre tots ho superarem”, ha afegit, destacant que caldrà “l’esforç de tots” i que cal actuar amb principi de “col·laboració”, proporcionalitat” i “celeritat”.

“El que està passant en matèria de sequera té a veure amb un quadre general de balanç dels últims 10 anys. Són 10 anys on hem centrat les energies del país en qüestions que fan molt de soroll però ara mirem i estem en un greu problema de sequera, on hauríem hagut de fer coses. També en matèria de renovables, que estem a la cua, o veiem com l’aeroport de Barcelona que està al límit i no acabem de fer res al respecte”, ha assegurat.

Sobre la proposta dels col·legis professionals per interconnectar el sistema Ter-Llobregat amb el Consorci d’Aigües de Catalunya, Salvador Illa ha dit que “és positiu que s’hagin unit quatre col·legis professionals”, a qui “s’ha escoltat molt poc”. “L’abastament de l’àrea de Barcelona es resoldria si es fessin les actuacions necessàries en matèria de regeneració d’aigua perquè donaria autosuficiència. Pensem que aquest és el camí a seguir i ens hauria agradat que hi hagués hagut més celeritat en les actuacions”, ha detallat.

Informe PISA

En paral·lel a la sequera, Salvador Illa ha dit també que recentment s’han rebut notícies “preocupants” en matèria educativa, referint-se a l’informe PISA. Ha afirmat que el PSC assistirà a la convocatòria que el president Pere Aragonès i demanarà “que s’actuï sense precipitació”. “S’han d’escoltar els docents, les persones que estan a les aules, les direccions dels centres en particular i mirar els llocs de Catalunya on es fan les coses bé per prendre nota”, ha afegit. Amb tot, ha dit que hi acudirà amb “voluntat d’ajudar”.