Actualitat

“El govern ha perdut el pas i estem disposats a ajudar-lo. Al que no estem disposats és que no compleixi els acords signats”

18 febrer 2024

Salvador Illa a Tortosa

El primer secretari del PSC i Cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha recordat que ”a Catalunya fa falta que les coses passin”, perquè “dels relats no es viu ni amb relats se solucionen els problemes”, lamentant que el govern no pren decisions ni garanteix prosperitat a tots els territoris per igual. 

“A Catalunya fa falta que s’exerceixin amb solvència les competències que tenim per resoldre els problemes reals dels catalans”, ha destacat Salvador Illa en la clausura de la jornada precongressual del PSC a Tortosa sobre cohesió territorial, en la qual ha detallat que els problemes de Catalunya —com l’educació, la sequera i les infraestructures— no s’han resolt “perquè els governs de Mas, Puigdemont, Torra i Aragonès no s’hi han dedicat: no per culpa de ningú més”. 

En canvi, “el PSC està perquè les coses passin, per anar per feina, que s’exerceixin les competències i que el país sigui seriós i compleixi els acords”. “Tenim o no tenim raó en exigir que es compleixin les inversions en sequera o habitatge? Ho hem de passar per alt? El govern ha perdut el pas i estem disposats a ajudar-lo. Al que no estem disposats és que no compleixi els acords signats”, ha afegit Salvador Illa. 

De cara al pressupost del 2024, Salvador Illa ha explicat que el PSC exigirà millores en educació, seguretat i habitatge, així com altres inversions que garanteixin “una Catalunya de 10”. ”S’equivoca qui pensa que el PSC es deixa endur pel vent que bufa. Tenim clar on anem. Som seriosos” i, per això, abans d’entrar a negociar el pressupost del 2024 cal complir els acords del 2023. 

Cohesió territorial

Salvador Illa també ha fet èmfasi en la tasca del PSC per garantir la cohesió territorial i perquè tots els territoris “se sentin respectats”. ”El balanç dels darrers 10 anys a Catalunya no és bo. S’ha posat constantment el focus en allò que ens separa i no en allò que ens uneix. La ciutadania haurà de prendre nota de tot allò que han fet els governs des de fa 10 anys”. 

“El PSC proposa obrir una nova etapa i girar full. Posar l’accent en allò que ens uneix, amb una mirada generosa”, com la que ha demostrat el govern d’Espanya oferint portar aigua des de Sagunt si cal.