Actualitat

El Govern de Pedro Sánchez destina més de 37 milions d’euros al tram ebrenc del Corredor del Mediterrani

17 novembre 2022

Un any més, els pressupostos generals de l’Estat donen una especial rellevància a l’esforç inversor en el corredor del Mediterrani. Concretament, per l’any vinent 37.125.000 € en el tram ferroviari de les Terres de l’Ebre.

Aquesta inversió és imprescindible pel desenvolupament econòmic de les Terres de l’Ebre, en que un any si un altre també veiem com es va fent realitat el corredor del Mediterrani en el seu conjunt, i al seu pas per les Terres de l’Ebre”. Manel de la Vega, 1r Secretari del PSC de l’Ebre.

L’estratègia de l’executiu és donar celeritat al Corredor del Mediterrani que comptarà amb una partida global, en els pressupostos generals de l’Estat, de 1.695 milions d’euros, i que també es destinen 317 milions d’euros a la millora de l’eficiència del sistema del transport i distribució de mercaderies mitjançant el foment de la intermodalitat i la modernització del tram ferroviari. 

“No és fruit de la casualitat que empreses importants d’àmbit estatal s’instal·lin al territori, és perquè veuen que la producció i manufacturació dels seus productes tindran una millor sortida, així com també l’increment de les seves exportacions, donada la importància d’aquesta plataforma logística que contribuirà al creixement del comerç exterior”.

Manel de la Vega
Manel de la Vega

El corredor del Mediterrani no solament contribuirà al comerç exterior, sinó que tindrà un impacte positiu sobre el sector turístic de l’Arc Mediterrani en comptar amb una plena connectivitat en l’alta velocitat amb tot el territori Europeu.

“L’esforç inversor de l’Estat en fer realitat el corredor del Mediterrani significa un abans i un després per les Terres de l’Ebre, desprès d’anys en què no sabia fet res per part dels governs del PP. Ara, sobre una nova oportunitat pel territori, un impuls pel desenvolupament econòmic i social, que també voldríem que comptes amb l’esforç inversor  de la Generalitat, i que malauradament no veiem per enlloc”. Acaba dient Manel de la Vega