Actualitat

El Govern de Pedro Sánchez destina més de 18 milions d’euros pel desplegament del 5G i la fibra òptica en zones rurals de les comarques gironines

19 juliol 2023

El Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, a través de la secretaria d’estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, accelerarà el desplegament de la fibra òptica i la Xarxa 5G a les zones rurals de la demarcació de Girona amb una inversió de més de 18 milions d’euros destinada als pobles de menys de 10.000 habitants.
Ho fa a través de dos programes, UNICO Redes 5G Backhaul, pel desplegament de la fibra òptica a pobles amb menys de 5.000 habitants amb una inversió de 7.768.497 euros, i UNICO Redes 5G Activas, de desplegament de la Xarxa 5G en municipis de menys de 10.000 habitants, que destina 10.598.822,41 euros per al desplegament de la Xarxa 5G.
Aquests dos programes, finançats amb fons europeus Next Generation en el marc del Pla de Recuperació i alineat amb els objectius de l’Agenda Espanya Digital 2026, suposen una inversió de 89.888.808 euros al conjunt de Catalunya.
«Aquesta inversió constata una vegada més que la prioritat del Govern és el bé comú. Desplegar la tecnologia i posar-la a l’abast de tothom és una manera de construir una societat més justa i més adaptada al progrés. El món rural hi sortirà guanyant des del punt de vista de tots els àmbits de la vida», ha analitzat el primer secretari dels socialistes gironins i candidat al Congrés, Marc Lamuà.