Actualitat

El diputat Joaquim Paladella recrimina a la Generalitat el malestar creat a la pagesia per a poder cremar les restes de poda

21 octubre 2022

Joaquim Paladella, durant la roda de premsa

“Els pagesos ja poden sol·licitar l’autorització per cremar les restes de poda. Tot era qüestió de voluntat política, i de sentit comú, si en altres territoris com el País Valencià, les Illes Balears i Navarra poden cremar les restes de poda , perquè aquí no hi havia aquesta voluntat per part de la Generalitat” és pregunta Joaquim Paladella.

El PSC ha demanat que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural articuli amb urgència un sistema àgil d’autoritzacions per la crema justificada de restes vegetals, tot tenint en compte la singularitat i l’impacte en les petites explotacions agràries. Implementarà el Departament aquest sistema àgil d’autoritzacions? En quin termini ho farà? Tindrà en compte l’impacte en les petites explotacions agràries?, ha estat resposta al diputat Joaquim Paladella, per part de la consellera, en el sentit de què ha enviat a tots els ajuntaments l’imprès per poder autoritzar la crema. Ja es poden fer les sol·licituds i cremar.

Joaquim Paladella, durant la roda de premsa

El desconcert provocat aquests dies en què s’enviaven notificacions contradictòries per part de l’administració catalana no ha fet més que agreujar i fer vessar el got de la paciència dels pagesos i més quan tenien constància què els nostres veïns del País Valencià si que podien cremar. “Per fi la Conselleria ha posat seny, i podrem tractar les restes de poda com en altres indrets que han fet la feina quan tocava, i no han esperat a l’últim moment com ha fet la Generalitat en un clar interès polític”. Ha reblat Paladella.