Actualitat

El Congrés reconeix el paper del còmic dins la nostra cultura

19 octubre 2021

Marc Lamuà defensa el sector del còmic a Espanya

La Comissió de Cultura i Esport del Congrés dels Diputats ha aprovat per unanimitat una Proposició no de Llei socialista relativa al reconeixement i la dignificació del sector del còmic a Espanya. El diputat del PSC al Congrés i portaveu de Cultura del Grup Socialista, Marc Lamuà, ha explicat que a través d’aquesta iniciativa “no venim a fer política amb el còmic, venim a fer que el còmic no sigui aliè a la política cultural”.

“El còmic és avui un dels espais de creació i llibertat més rellevants que hi ha en la nostra cultura”, ha assenyalat Lamuà, que ha definit el còmic com “un art madur amb identitat pròpia”. El diputat també ha insistit en la importància de reconèixer el rol que juga el còmic espanyol en la nostra cultura i ha instat a fer “tot allò que estigui a la nostra mà perquè el còmic espanyol estigui en el lloc que es mereix”.

El portaveu ha remarcat el treball dels creadors i les creadores del nostre país, i ha fet una especial menció a les creadores espanyoles: “Les nostres pioneres Marika Vila o Purita Campos, o les nostres autores Emma Ríos, Teresa Valero o Ana Galván, demostren vinyeta a vinyeta que el Còmic no és només cosa d’homes”.

Literatura i art per dret propi

D’altra banda, Lamuà ha instat els diputats i diputades de la Comissió de Cultura a demostrar “de manera unànime” el compromís que la política cultural ha de tenir amb aquest sector, subratllant que el còmic “és literatura i art per dret propi i no ha de ser considerat una literatura menor”, ja que pot prestar-se circumstancialment a ser l’entrada a la lectura per a molts i moltes joves.

Així mateix, el diputat ha destacat la necessitat d’aprofundir, de la mà del sector i els autors, en el paper que ha de tenir la creació, lectura i edició del còmic en les polítiques del llibre a tots els nivells de l’Administració a Espanya. “Fem això bé, senyories, per un sector fantàstic i per un art únic”, ha conclòs.

El tweet destacat