Actualitat

“Construir residències públiques és competència del govern, però ERC no ha gastat ni un euro en 10 anys”

21 març 2023

El portaveu adjunt del Grup Socialistes i Units per Avançar, Raúl Moreno, ha recordat aquest dimarts que “construir residències públiques a Catalunya és competència del govern, però ERC no ha gastat ni un euro en 10 anys”.

“Ja n’hi ha prou de carregar sobre les esquenes dels ajuntaments la construcció d’equipaments que són responsabilitat seva, competència seva i que han de pagar vostès”, ha criticat Raúl Moreno durant una interpel·lació a Carles Campuzano al ple del Parlament.

Després que el conseller prometés una segona residència a Santa Coloma de Gramenet en cas que ERC guanyi les eleccions municipals, Raúl Moreno ha assegurat que “s’ha de tenir barra per anar prometent residències que no paguen vostès”, recordant que “des de fa anys, hi ha desenes de terrenys cedits pels Ajuntaments a la Generalitat per construir residències o centres educatius, arreu del territori, i no han posat ni un totxo”. I ha citat alguns exemples de poblacions “que esperen resposta”, com Barberà del Vallès, Badia del Vallès, La Seu d’Urgell i les nou residències pendents a Barcelona ciutat.

Sobre la segona residència que necessita Santa Coloma de Gramenet, Raúl Moreno ha explicat que l’Ajuntament la reclama des del 2012 i que el conseller ha descartat reunir-se amb l’alcaldessa, Núria Parón, en fins a dues ocasions per abordar aquest tema.

També ha recordat que el PSC va demanar incloure la segona residència a Santa Coloma de Gramenet en l’acord pressupostari, però el govern ho va rebutjar: “Només tres dies després d’aprovar el pressupost i de dir no a la nostra esmena, Campuzano prometia la residència al costat del candidat d’ERC a Santa Coloma, fent campanya electoral”.

“Vostè ha afirmat que la segona residència és necessària. Faci-la. I demani perdó per posar el seu càrrec al servei d’un partit polític”. No fer-ho –ha afegit Raúl Moreno— refermarà que “el govern s’han convertit en el comitè de campanya d’ERC”. Però el grup socialista no normalitzarà “que un conseller i un govern juguin amb les necessitats socials del país”.

“A Catalunya hi ha molts ajuntaments que s’han vist obligats a construir residències o centres de dia després d’anys sense que vostès posessin un euro”, ha lamentat, destacant que hi ha 5.000 places de residència i 5.000 més de centre de dia buides, i una llista d’espera de 17.000 persones.