Actualitat

“Catalunya és a la cua de les renovables a Espanya i a Europa”

24 octubre 2023

La diputada al Parlament i secretària de Transició Ecològica del Partit dels Socialistes de Catalunya, Sílvia Paneque, ha explicat que “Catalunya és a la cua de les renovables a Espanya i a Europa” i s´ha referit a la situació com a “desastrosa”.

Paneque ho ha exposat durant el ple monogràfic sobre energies que ha tingut lloc aquesta tarda al Parlament, on també ha reiterat que la producció d’energia elèctrica amb fons no renovables a Catalunya ha estat del 84,4%. Dos punts per sobre respecte del 2021 i ha alertat “de les conseqüències catastròfiques d’aquesta tendència”.

La secretària de Transició Ecològica ha advertit que “al ritme que anem, no complirem cap dels objectius que hem escrit” i ha lamentat “la impotència d´haver desaprofitat les oportunitats perdudes”. La diputada ha apel·lat al Govern a que reaccioni i els ha recriminat que no tingui un pla concret per complir els objectius de reducció d’emissions de CO2.

“Mentrestant que Catalunya continuï tenint a prop del 90% d’energies no renovables; mentrestant haguem de continuar portant-la de fora; mentrestant no hi hagi el coratge del Govern de dir «aquí sí i d’aquesta manera» tenim el deure i obligació de demanar-ho de totes les maneres possibles” ha remarcat la diputada.

La diputada al Parlament, Sílvia Paneque, ha finalitzat la intervenció demanant al Govern que “compleixi els objectius de descarbonització i ho faci en positiu amb l’objectiu de voler atrapar una nova via d’innovació i de desenvolupament per a Catalunya”.