Actualitat

“Cal celeritat, eficàcia i certeses per sortir de l’emergència”

6 febrer 2024

La diputada al Parlament i secretària de Transició Ecològica del PSC, Sílvia Paneque, ha lamentat que “aquesta sequera no ens agafa per sorpresa” i que “són nombrosos els informes científics que advertien des de fa anys que ens podíem trobar en una situació com l’actual”. “Catalunya no estava preparada”, ha dit.

Paneque, ho ha manifestat en resposta al conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, durant la seva compareixença a la sessió informativa de la Comissió d’Acció Climàtica sobre l’entrada en emergència per sequera al sistema Ter-Llobregat que s’ha celebrat aquesta tarda al Parlament.

“Hem de fer tot allò que calgui per sortir de l’emergència amb les menors afectacions. Cal celeritat, eficàcia i certeses. Això és el que esperen la ciutadania, els ajuntaments i el teixit econòmic” ha demanat al conseller i l´ha emplaçat a seguir “treballant amb la mateixa actitud de col·laboració per sortir d´aquesta situació i preparar el país pel futur que vindrà”.

D´altra banda, Paneque, també ha demanat “dissenyar amb claredat les diferents fases que ens podem trobar a partir d´ara” i  “tenir un full de ruta clar perquè el país estigui preparat per a futures sequeres”.