Actualitat

Àlex Valiente: “Vull un compromís polític per repensar el projecte de Can Tarrés retallant la inversió i destinant part d’aquesta a fer habitatge social”

22 maig 2023

AV04
Si el candidat socialista és alcalde es compromet a destinar un milió d’euros del projecte de Can Tarrés a fer efectiu el compromís de crear habitatge social a la Garriga
Àlex Valiente durant la presentació del programa

 “Tothom parla d’habitatge social, però no hi ha un compromís clar. Vull aconseguir aquí un compromís per fer habitatge social a la Garriga. Us comprometeu a aturar el projecte de Can Tarrés i destinar part de la inversió a habitatge social?”. Aquesta va ser la pregunta que el candidat de la coalició PSC i Impuls per la Garriga, Àlex Valiente, va llançar a la resta de candidats a l’alcaldia de la Garriga, durant el debat emés divendres a VOTV.

Mentre la resta de candidatures presentaven propostes per fer noves inversions a la Garriga, sense explicar com les pensaven dur a terme, Àlex Valiente va ser clar explicant que, en comptes de seguir fent de Reis Mags, el que s’havia de fer és tirar endavant les inversions ja compromeses: “la situació econòmica de la Garriga no és bona. Deixem d’enredar a la ciutadania parlant de noves inversions quan als seus programes electorals de 2015 i 2019 parlaven d’inversions que encara no estan ni tan sols projectades”.

Valiente va parlar de les grans inversions compromeses i no executades com el Tanatori Municipal, seguir les fases de Can Luna, prioritzant el trasllat de Ràdio Silenci que porta 4 anys endarrerit o donar suport a les entitats que actualment han de llogar espais privats per a fer les seves activitats. “Prioritats per aquesta legislatura: Fer realitat el projecte del Tanatori Municipal, noves instal·lacions perquè les entitats puguin desenvolupar les seves activitats, com per exemple la reforma de Can Mora, l’obertura de la zona verda de la Torre del Fanal i el lloguer d’un espai perquè el Tennis Taula pugui desenvolupar les seves activitats, cosa que ara mateix no pot fer”, va explicar Valiente afegint que “pel nostre projecte, és important la priorització de la construcció d’habitatge social”.

I com plantegem aquest projecte? Doncs, mentre la resta de propostes polítiques no ho expliquen, el nostre candidat va traslladar quina és la nostra estratègia “Volem repensar el projecte de Can Tarrés i treballar-ho amb les entitats que ara mateix utilitzen l’espai. Retallarem la inversió i destinarem els diners ingressats per la venta de terreny municipal (900.000€) en fer realitat el projecte d’habitatge social a Pinetons i a la Plaça de la Pau, demanant la implicació de l’INCASOL, tal i com s’està fent en d’altres municipis.”

No podem destinar 1,6 milions d’Euros a un projecte com el de Can Tarrés quan no existeix habitatge social a la Garriga

Valiente va recordar que durant el 2024 s’ha d’aplicar un pla de sanejament que sembla que la resta de candidats han oblidat, “aquest pla de sanejament que s’ha d’aplicar durant el 2024 marcarà la legislatura, perquè ens obliga a no poder demanar préstecs fins que la situació econòmica de l’Ajuntament de la Garriga estigui solucionada”.