Actualitat

Alex Valiente: “No sóm els Reis de l’Orient. Volem una política realista i la Garriga porta molts anys sense avançar”.

19 maig 2023

Àlex Valiente, amb un discurs realista, demostra que el nostre projecte representa el canvi a la Garriga.

El Teatre de la Garriga va acollir aquest dijous el primer dels debats públics entre els candidats que es podran seguir durant aquesta campanya electoral a la Garriga.

Àlex Valiente, al debat d’ahir Fotografia @JoelCodina @rsilenci

El debat organitzat per Ràdio Silenci i amb la col·laboració de laGarrigaDigita.cat, va demostrar que el projecte que defensem des del PSC i Impuls per la Garriga, és un projecte realista i que té en compte la realitat econòmica de la Garriga.

El debat es va dividir el 6 blocs, on els candidats van poder explicar quin són els projectes que defensen per liderar la Garriga a la propera legislatura.

El nostre candidat, Àlex Valiente, va sortir reforçat, explicant un projecte que va ser el més aplaudit pel públic.

Amb dades, va demostrar que la situació de la Garriga no és la millor. Va acusar al govern municipal de tenir un discurs triomfalista i que s’allunya de la realitat que viuen els garriguencs i garriguenques.

En matèria d’habitatge social, va destacar que, a banda de la construcció d’habitatge social, és necessari incentivar que propietaris d’habitatges confiin en la Borsa de Lloguer Assequible i s’han d’oferir avantatges. També va destacar que el 65% de la ciutadania no destaca cap acció en matèria de polítiques socials implementades a la Garriga, que va relacionar amb la manca de comunicació d’aquestes propostes, que fa que no arribin a la ciutadania.

Valiente va remarcar la importància de la transformació i manteniment de la nostra via pública on, lluny del triomfalisme de l’Alcaldessa, va destacar que quasi la meitat de la població ho veia com el principal problema que té avui en dia la Garriga.

Davant de l’acusació de trencar el consens polític amb el Porta a Porta, el candidat va deixar clar que no assenyalaven el model, sinó com l’actual govern, l’ha implantat. Va dir que aquest era un clar exemple de com no s’han de fer les coses en política municipal, d’esquenes a la població, així com també va destacar que un 60% de la ciutadania suspèn la implantació del servei.

Àlex Valiente va reclamar més protagonisme de les entitats i els artistes locals amb activitats com la Festa Major i va assenyalar com a vergonyós que moltes entitats hagin de llogar espais privats per a fer les seves activitats de dinamització social. Per aquest motiu, dins del nostre projecte es reclama seguir amb les inversions a Can Luna, transformar Can Mora en un hotel d’entitats, inversions de manteniment al Casal d’Avis o obrir la zona verda del costat de la Torre del Fanal.

En matèria de promoció econòmica, Àlex Valiente, va destacar la necessitat que les entitats que hi treballen com ASIC, l’Associació de Comerciants del Barri de Dalt i l’Associació de Polígons Industrials, sigui qui marquin amb el Govern l’estratègia econòmica per a la propera legislatura, però va avançar la creació de la marca La Garriga, per potenciar l’economia a la Garriga.

Precisament en aquest punt, va retreure al grup de 100% la Garriga, que tenint responsabilitats a les àrees de Govern no haguessin fet res i ara “ens expliquen que volen fer tot el que no han fet en 8 anys”.

El debat va acabar amb el bloc sobre inversions, on Àlex Valiente va reclamar que es proritzin les inversions que no s’han fet en tots aquests anys a #laGarriga, com l’aposta pel Tanatori Municipal, l’habitatge social i les plataformes úniques al nostre municipi.