Actualitat

“A Catalunya convé un govern fort i el d’Aragonès és feble, està desorientat i té poca capacitat de gestió”

14 juny 2023

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, s’ha mostrat “preocupat” després de la remodelació del govern de Pere Aragonès, uns canvis que “no resolen cap dels problemes del país i, en el millor dels casos, només els desplaça o els empitjora”.

“A Catalunya convé un govern fort i el d’Aragonès és feble, està desorientat i té poca capacitat de gestió”, ha destacat Salvador Illa després de la compareixença al Parlament del president de la Generalitat per a donar compte de la modificació en la composició del govern.

Salvador Illa ha recordat que Pere Aragonès comptava amb un suport parlamentari de només 33 diputats abans de la remodelació i que, després dels canvis, “segueix tenint 33 diputats”. “El govern és feble i aquest és el seu principal problema. Aragonès diu que vol acabar la legislatura, però no és qüestió de bons propòsits, sinó de fer-ho factible amb suport parlamentari i acords”.

“Demano un bon govern, que prengui decisions i que passi de la queixa permanent a la feina, que col·labori amb la resta d’administracions i que tingui ambició per assolir horitzons realitzables”, ha afegit Salvador Illa, que ha reivindicat que “Catalunya té molt potencial i és moment de tenir les coses endreçades”.

“Però no veig rumb, ni direcció, ni orientació ni lideratge. Veig massa cops de volant i acabarem tots marejats. Centrem-nos i generem un marc d’estabilitat amb un horitzó clar”, ha afegit Salvador Illa, oferint la seva col·laboració “per acordar tot allò que sigui necessari pel país” perquè “una bona oposició ajuda a fer un bon govern”.

Per això, el grup socialista serà “exigent des del primer moment” amb els nous consellers, als qui Salvador Illa ha felicitat per la seva nova responsabilitat: “Els seus èxits seran els èxits de Catalunya”.

Pacte català per l’educació

Durant la sessió de control, Salvador Illa ha ofert a Pere Aragonès un “pacte per l’educació de llarg recorregut i consens ampli” per tal de repensar les polítiques educatives i l’ensenyament a Catalunya.

“L’educació a Catalunya no va bé. Les dades ens situen en darrer lloc en comprensió lectora i a la comunitat educativa hi ha un gran malestar. Per això no puc evitar oferir-vos treballar un pacte ampli, de llarg recorregut, per l’educació a Catalunya. ¿Està disposat a això, president?”, ha preguntat Salvador Illa.