Posició del PSC sobre la voluntat del Govern de la Generalitat d’ajornar la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya

1. El PSC, unint-se a l’opinió de patronals i sindicats, considera que no hi ha raons per ajornar les eleccions al Parlament de Catalunya. Si cal anar a treballar, si estem orgullosos de tenir obertes les escoles, no ens podem permetre tancar els col·legis electorals. Com han demostrat molts països, la pandèmia no suspèn la democràcia. Portugal celebrarà eleccions el proper 24 de gener, com han votat en temps de pandèmia a països com els Estats Units, Índia, França, Alemanya, Egipte, Croàcia o Itàlia. Les eleccions són un moment sagrat de la democràcia.

2. Volem recordar que la legislació vigent no contempla la suspensió d’unes eleccions ja convocades i que, de fet, les eleccions han estat convocades automàticament i no per una decisió del Govern. Qui no ha convocat, no pot ajornar. El Govern està obligat a garantir que les eleccions se celebren amb les màximes garanties i ha de promoure la participació.

3. La millor garantia per lluitar contra la pandèmia és disposar d’un govern sòlid, estable i competent. Un veritable govern que substitueixi l’actual govern provisional, indecís, dividit i superat. Necessitem un govern amb prioritats clares i que posi per davant de tot els interessos del conjunt de la societat catalana. Un govern que governi. Un govern que avui Catalunya no té i que necessitem amb urgència.

4. Confiem que el Govern faci cas al seu Director General de Participació Ciutadana i Processos Electorals que deia dilluns que celebrar les eleccions és possible. Esperem que no estiguin més atents a les enquestes que a garantir la celebració segura de les eleccions.

5. Els i les socialistes catalans som en aquests moments l’única garantia de canvi. Sortim a guanyar les eleccions del 14 de febrer i creiem que estem en condicions de guanyar-les amb el nostre candidat Salvador Illa, se celebrin quan se celebrin.

COMPARECENCIA DEL PRESIDENTE DEL GOBIERNO TRAS EL CONSEJO EUROPEO EXTRAORDINARIO

Veure PDF
Comparteix: