Javi López pregunta a la Comissió Europea per la pujada del preu de la llum a Europa i demana “que ningú quedi enrere”

L’eurodiputat del PSC Javi López ha registrat una pregunta a la Comissió Europea sobre la pujada del preu de la llum a Europa i la necessitat de lluitar contra la pobresa energètica.

El preu de la llum s’ha multiplicat per tres a Europa en l’últim any, arribant a nivells màxims històrics. “Aquesta pujada de preu comporta un augment de les factures elèctriques de milions de llars i, amb l’hivern a les portes, la pobresa energètica serà motiu de patiment per a molts europeus”, ha destacat Javi López.

L’eurodiputat socialista també ha preguntat per la necessitat de revisar el disseny dels mercats energètics actuals, així com també per les mesures que pensa prendre la Comissió Europea per lluitar contra la pobresa energètica que afecta milions d’europeus.

“Si volem fomentar una transició energètica justa cal combinar l’assignació eficient de recursos amb una generació de preus adequada per assolir el recolzament de la ciutadania a les polítiques climàtiques i garantir que ningú queda enrere”, ha destacat l’eurodiputat, afegint que “una transició energètica justa exigeix que canviem el model de mercat energètic actual”.

 

Comparteix: