Illa lamenta que Aragonès proposi “un Govern per a una part i no per a tot Catalunya”

“Ens esforçarem per ser alternativa i ho farem amb una oposició contundent i constructiva des del primer dia”

El president del Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Salvador Illa, ha lamentat, aquest divendres, en el decurs d’un nou debat d’investidura que “el que planteja” el candidat d’ERC, Pere Aragonès, “no és el Govern que necessita Catalunya en aquest moment”, ans el contrari: “és un Govern per a una part d’aquest país, perquè neix amb una cohesió dèbil”, perquè l’autoritat del mateix Aragonès “s’ha vist rebaixada per la negociació i perquè el context derivat de la pandèmia és molt delicat”.

“Vostè -ha afegit Illa- parla de materialitzar la república catalana i de culminar la independència. Això no passarà, vostè ho sap. Ho sap tothom. Dibuixa un horitzó per una part de la societat catalana, no per a tot Catalunya. I planteja dues fites concretes, l’amnistia i l’autodeterminació, que generaran més frustració, perquè no es produiran. I no es produiran perquè afortunadament vivim en un estat de dret en el qual no hi caben aquestes dues fites. Em preocupa que dibuixi un horitzó de país només per una part del país.”

“Vostè partia d’un fracàs i crec que ha danyat les institucions de Catalunya, afeblint-les. Ha danyat la seva autoritat com a president i s’ha perjudicat el país”, ha criticat, per exposar a continuació: “Crec que això em permet afirmar que no comencem amb gaire bon peu. Els pronòstics de la seva presidència no són gens encoratjadors. Estarem amatents no per allò que hem vist fins ara sinó per allò que facin en un futur”.

Mà estesa: dos compromisos

En aquest context, el líder del grup parlamentari socialista ha recordat que, al març, va assumir “dos compromisos davant d’aquesta cambra” que avui ha reiterat: el primer, que “en tot allò que tingui a veure en combatre el virus, pot comptar amb el PSC, té tot el suport del PSC amb polítiques per combatre el virus”. I el segon: “també li dono suport em els fons europeus i estic disposat a acompanyar-lo on vulgui per donar suport a aquesta matèria, perquè crec que és una bona imatge que el govern i el primer grup de l’oposició vagin plegats”.

Alternativa: oposició contundent i constructiva

Finalment, i abans d’anunciar el vot contrari del Grup Parlamentari Socialista a la investidura d’Aragonès, Salvador Illa ha anunciat que els i les socialistes “ens esforçarem per ser alternativa” i que “ho farem fent una oposició contundent i constructiva. Contundent, perquè crec molt en el respecte i no m’agraden les exageracions, però no li donarem 100 dies, perquè n’hem perdut massa. Ho reconeix vostè mateix i per tant espero que entengui que des del primer dia li farem una oposició educada, però contundent.”

Intervenció de Salvador Illa en el debat d'investidura

Veure PDF
Comparteix: